Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 520 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Ben ik duidelijk?

Sommige verzorgenden hebben sinds het coronavirus te maken met veel sterfgevallen en korte ziekbedden. Hoe zorg je ervoor dat jouw informatie goed overkomt bij cliënten en naasten?

Kanjers uit coronateams

Werken terwijl ze van top tot teen beschermd zijn, met doodzieke mensen te maken hebben en in angst zitten zelf ook besmet te raken. Vier verzorgenden ig zijn het erover eens: COVID-19 is iets totaal anders dan wat ze gewend waren. Hier vertellen zij over hun ervaringen in een coronateam.

Mijn vak | ‘Bewoners fleuren op als ze mijn shetlandpony Ed zien’

Ghislaine van Veldhuijzen, verzorgende ig, werkt bij Zorgvilla Steinenburgh in De Bilt.

Even bellen met…..Huub Buijssen

Verzorgenden kunnen trauma's oplopen tijdens hun werk in de coronacrisis, stelt psycholoog Huub Buijssen. Onlangs verscheen zijn boek 'Collegiale ondersteuning en peer support. Een praktische gids voor professionals in zorg en welzijn'.

TVV Check: Medicatie in de stervensfase

Over medicatie in de palliatieve zorg bestaan nog altijd veel misverstanden. Bij cliënten, maar ook bij zorgverleners. We zetten de belangrijkste feiten en fabels op een rij.

Column Joyce: ‘Het is alsof ik op bezoek ga bij mijn opa’

De deur zwiept open: 'Hey lekker wijf, ben je daar weer?' Voor mij zit mijn cliënt in zijn net nieuwe elektrische rolstoel.

Vraag & antwoord

Drie vragen van onze lezers beantwoord door deskundigen. Heb je zelf ook een vraag? Stuur deze dan naar: redactie.tvv@bsl.nl

Werken op een corona-afdeling

Wanneer zzp-verzorgende ig Julian Hooikaas zich opgeeft bij een meldpunt om bij te springen tijdens de coronacrisis, wordt hij de volgende dag direct gebeld om aan de slag te gaan op een afdeling met COVID-19-patiënten. Hoe ervaart hij dit werk? 'Je zou hiervan PTSS kunnen oplopen.'

Column Inge: ‘Deze cliënt laat me niet los’

Verzorgende ig Inge zal één cliënt nooit meer vergeten: 'Haar intense wanhoop en angst kropen onder mijn huid en brachten me aan het wankelen.'

14 tips voor mondzorg bij mensen met dementie

Door cognitieve en gedragsmoeilijkheden verloopt de mondzorg bij cliënten met dementie soms moeilijk. Gebrekkige mondzorg kan verregaande gevolgen hebben, zoals ondervoeding of longontsteking.1,2 In dit artikel zetten we tips op een rij voor mondzorg bij mensen met dementie.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie