De redactie van TVV voor Verzorgenden brengt nieuws en achtergronden op TVVtotaal.nl, de website van TVV voor Verzorgenden, en in TVV magazine.
We hebben de meest gestelde vragen over website, abonnementen of congressen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen, probeer het dan via de klantenservice. Hier kun je terecht met bijvoorbeeld klachten, adreswijzigingen, vragen over je factuur of technische vragen. Mail naar klantenservice@bsl.nl, of bel (ma-vr tussen 8.30 en 17.00) met 030-638 37 36.
Vragen over congressen kun je mailen naar aanmelder@bsl.nl.
TVV voor Verzorgenden wordt uitgegeven onder auspiciën van de Stichting Publicaties voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (SPVV).
TVV voor Verzorgenden is een uitgave van Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Nature.
Heb je vragen over of hulp nodig bij je inschrijving voor één van onze congressen?
Klantenservice
Telefoon: (0031) (0) 30 – 638 3638
E-mail: aanmelder@bsl.nl
Voor vragen over adverteren en congressponsoring neem contact op met:
Kevin Pols (Sales)
(0031)(0)10-7421941
kevin@cross.nl
De bestaande vakbladen Bejaardenverzorging en Kraamzorg (inclusief de Ooievaar) werden in 1976 overgenomen door de stichting Tijdschrift voor Ziekenverpleging en samengevoegd met het vakblad voor ziekenverzorgenden tot één vakblad: BKZ. In 1965 werd de opleiding tot (wijk)ziekenverzorgende wettelijk erkend door het Ministerie van Volksgezondheid. Daarmee kreeg dit beroep een nauwe relatie met het wettelijk beschermd beroep van verpleegkundige. Op www.canonverpleegkunde.nl vind je hierover meer informatie. De beroepen gezinsverzorgende, kraamverzorgende, bejaardenverzorgde en gehandicaptenverzorgende bestonden al langer. In 1988 werd BKZ verbreed tot het vakblad voor alle verzorgenden in Nederland tot het huidige TVV voor verzorgenden. De aankoop door een vakkundig uitgever (thans BSL) gaf het blad een zakelijke en onafhankelijke basis en maakte professionele uitgave mogelijk. De SPVV nam als toezichthouder de plaats in van de Stichting TVZ. Door het rapport Zorg voor zorg (1995) van de staatscommissie Verzorging werd het belang van het brede beroep van verzorgende meer geaccepteerd. De Verzorgende Individuele Gezondheidszorg werd in 1999 opgenomen in artikel 34 van de Wet BIG. De opleidingen Verzorgende en Verzorgende IG zijn onderdeel van het regulier middelbaar beroepsonderwijs.